top of page

Arbeta i Chemsoft på avdelningsnivå

Detta är steg 2 för att lära dig Chemsoft  


Har du arbetsuppgifter i Chemsoft som tex ansvar för en avdelning, hjälper till att inventera eller ska du kanske godkänna riskbedömningar?  

 

Chemsoft är ett kemikaliehanteringssystem med funktioner för många olika delar i en verksamhet. I denna utbildning går vi igenom det vanligaste funktionerna som stöttar det dagliga arbetet med kemikalier för att uppnå lagefterlevnad och skapa säkrare arbetsplatser. 


Innehåll  

I denna utbildning får du som deltagare en hands-on genomgång i hur man arbetar i Chemsoft på avdelningsnivå. Inleder med att bland annat gå igenom vilka lagkrav det flesta verksamheter omfattas av, för att sedan gå igenom Chemsoft via en användare som har behörigheter att administrera avdelningsinformation. Vi kollar på hur man enklast lägger till och tar bort kemikalier från avdelningens kemikalieförteckning, skriver ut etiketter, uppdaterar avdelningsinformation samt hur man godkänner riskbedömningar.  Genom praktiska övningar i en demo-miljö kommer vi att testa dom olika funktionerna. 


Mål 

Målet med utbildningen är att man skall känna sig trygg i att arbeta med Chemsofts olika funktioner som är kopplade till att administrera en avdelning.   


Målgrupp  

Nya användare i Chemsoft som har grundläggande kunskaper i systemets uppbyggnad och sökfunktioner. Eller om man behöver fräscha upp sina skills. För att kunna använda det du lärt dig på denna utbildning, är det viktigt att du har behörighet som gruppadministratör eller likvärdiga behörigheter. (Se bild)

 

Varför ska du välja vår kurs  

✅ Expertinstruktion: Lär dig av våra erfarna kemikaliekonsulter som har stor erfarenhet och kunnande om Chemsofts olika funktioner och användning i praktiken. 

✅ Praktiska övningar: Delta i praktiska övningar i en demomiljö där du får prova på att använda vissa funktioner, utan att riskera att påverka ert Chemsoft. 

✅ Efterlevnad och säkerhet: Få kunskap i hur Chemsoft kan användas i ditt och dina kollegers dagliga arbete för att öka säkerheten vid hantering av kemikalier. 

✅ Företagsanpassat: Det finns möjlighet att skräddarsy kursen efter era specifika behov. Kontakta oss så hjälper vi er med en offert.  

  

Kursintyg 

Efter att du slutfört kursen kommer du att få ett kursintyg som visar på de färdigheter kring Chemsoft du tillgodogjort dig på utbildningen.  

 

Anmälan  

Säkerställ din och dina medarbetares säkerhet kring kemikaliehantering. Anmäl dig till vår utbildning idag  Om kursen

3 timmar

Online | Hos kund

Kursdatum

Kursen erbjuds som öppen utbildning ett antal gånger per år. Vill du inte vänta eller är ni fler än tre personer från företaget som ska delta, så rekommenderar vi att ni beställer en företagsanpassad utbildning.

Jag svarar gärna på dina frågor

Viktoria Enmark

Titel

bottom of page