top of page
Banner Chemical Meetup (3).png

CHEMICAL
MEETUP

Onsdag | 10 maj | 2023
Online

 Chemical Meetup 2023

Tack till alla som deltog på årets Chemical Meetup. Det blev en mycket bra förmiddag med intressanta talare och goda samtal. Nu blickar vi framåt och börjar ladda för nästa års kundevent.

Vi ses då! 

Inspelning

Se Chemical Meetup

Missade du Chemical Meetup, eller vill du se någon del av vårt event igen? Inget problem, här kan du se eventet i sin helt. 

Chemical Meetup videobild.jpg

Talare

01

ChemSec

Anna Lennquist.jpg

Dr. Anna Lennquist

Senior Toxicologist

ChemSec

Dr. Anna Lennquist arbetar på ChemSec, en EU-baserad ideell miljöorganisation och en ledande förespråkare för kemikaliepolitik.

Som senior toxikolog på ChemSec har Anna arbetat med ett antal olika projekt för att stödja substitution av farliga kemikalier. Sedan 2013 har hon varit projektledare för SIN (Substitute It Now) List, som har visat sig vara en viktig drivkraft för innovation. Hon deltar också i ett antal olika expertgrupper och kommittéer som expert på kemikaliehantering, policy och den underliggande vetenskapen. Anna har en doktorsexamen i ekotoxikologi samt en journalistexamen från Göteborgs universitet.
 

Jenny Ivarsson

Strategisk rådgivare

Kemikalieinspektionen

Jenny Ivarsson är utbildad civilingenjör och jobbar som strategisk rådgivare på Kemikalieinspektionen. Hon är projektledare för myndighetens arbete med en bred PFAS-begränsning i EU, ett arbete som görs tillsammans med fyra andra europeiska länder.

 

_MG_3377_WEBB.jpg

02

Kemikalieinspektionen

03

Stockhomstad

Helena Schmidt.jpg

Helena Schmidt

Chemical Consultant

Stockholm Stad

Helena Schmidt är utbildad cellbiolog, miljöinspektör och affärskommunikatör. Hon arbetar som konsult åt kemikaliecentrum i Stockholms stad, och bland annat hjälper hon till att driva arbetet med substitution för att fasa ut oönskade ämnen i stadens verksamheter. Tillsammans med Chemwise har Helena drivit ett projekt för att ta fram standardsortiment för olika produktgrupper i Chemsoft.

Olof Svensson 

HSE Konsult

Chemwise

Olof Svensson är i grunden kemiingenjör med erfarenhet av forskning och utveckling, innovationer och utbildning. Som HSE-konsult på Chemwise har Olof mångårig erfarenhet att stötta företag i kemikaliehanteringsprojekt.

Olof färg.jpg

04

Chemwise

Program

Program  

09:00

Välkommen till Chemical Meetup

Åsa Svanberg, VD, Chemwise hälsar välkommen.

09:20

Verktyg för substitution

Dr. Anna Lennquist, Senior Toxicologist på ChemSec ger oss in inblick i SIN Listan, Marketplace och PFAS Guide .

09:50

Vad händer i Chemsoft

En rad förändringar och förbättringar ligger i pipelinen för Chemsoft. Under 15 minuter berättar Lisalott Gabro, affärsutvecklare, vad som kommer under 2023.

10:05

Årets vinnare av The Chemwise Prize

Vi utser det företag som förbättrat sig mest inom sitt kemikaliearbete, baserat på KPI-talen i Chemsoft.

10:15

Paus

10:25

Best practice Stockholm Stad:
"Positiva Produktlistor"

Sedan 2022 har Stockholm Stad arbetat aktivt med att hitta goda exempel inom utvalda produkttyper för att minska antalet farliga produkter. En del i det arbetet har varit att tillsammans med Chemwise, ta fram så kallade ”positiva produktlistor”. Lyssna till när Helena Schmidt, Stockholm Stad, och Olof Svensson, Chemwise, berättar mer om projektet och vad ”positiva produktlistor” innefattar.

10:45

The Chemwise way

Vi presenterar vår metod för att säkerställa en hållbar och proaktiv kemikaliehantering.

11:00

Kemikalieinspektionen

Jenny Ivarsson från Kemikalieinspektionen berättar om arbetet med PFAS.

11:40

Framtidsspaning och avrundning

Vi sammanfattar dagen.

12:00

Slut
bottom of page